Caseoppgave – Amnesty International Norge

Logo | Amnesty International Norge
Skjermdump fra Amnesty.no

I dette blogginnlegget vil jeg svare på en caseoppgave vi har fått av vår foreleser, Marius Vetaas Thomassen. Caseoppgaven går i hovedsak ut på at jeg hypotetisk har søkt på en rolle som Markedsføringsspesialist i Amnesty International Norge.

I dette innlegget vil det bli skrevet om disse underpunktene:

  • Amnesty og digitale kanaler
  • Måling og analyse av trafikk
  • Organisk søk og SEO

Amnesty og digitale kanaler

Amnesty har per dags dato tatt i bruk flere ulike digitale kanaler, som blant annet Facebook, Twitter, Instagram og YouTube. Amnesty har også en egen nettside, amnasty.no, hvor man kan finne fram til mye forskjellig informasjon, mulighet for å kjøpe produkter som Pride-armbånd samt gi donasjoner til Amnesty. Når Amnesty benytter seg av de digitale kanalene så er det hovedsakelig for å øke kjennskap til bedriften samt å bevisstgjøre mennesker på hvordan andre kan ha det rundt om i verden. Amnesty Norge jobber blant annet mot å stoppe maktmisbruk og redde de menneskene som er ofre for dette.

Kundereisen til Amnesty Norge starter enten ved at man bevisst oppsøker deres nettside eller at man får opp en reklame på en av de digitale kanalene Amnesty benytter seg av. Deretter er det nettsiden og informasjonssøk som følger kunden med på deres reise. Noe jeg vil si at Amnesty kan bli bedre på er å gjøre seg selv mer synlige på de digitale kanalene. Personlig har jeg ikke sett en annonse for Amnesty Norge på eksempelvis Instagram og Facebook. Jeg vil si at bør bli mer synlige på spesielt Instagram ettersom at det er en av de viktigste digitale markedsføringskanalene. Dersom du vil lese et innlegg jeg har skrevet om Instagram som markedsføringskanal, se her.

Måling og analyse av trafikk

Som tidligere nevnt over så jobber Amnesty Norge blant annet med å spre viktig informasjon og skape engasjement rundt ulike saker. For å kunne gjøre dette tar Amnesty i bruk markedsføringstiltak slik at de kan nå ut til mennesker. For at Amnesty skal kunne se hvilke annonser som funker og eventuelt hvilke som ikke funker, er det lurt for dem å analysere disse ved hjelp av Google Analytics. Noe av det viktigste for Amnesty er deres underskriftkampanjer, derfor vil det være naturlig for dem å ha et av hovedmålene deres å ha høy konverteringsrate på nettopp dette. For å gi en liten pekepinn på hva Amnesty kan bruke Google Analytics til har jeg kommet med noen eksempler:

  • Finne ut av hvilke kanaler kundene kommer fra
  • Hvilke kanaler som fungerer best for Amnesty
  • Hvilke kanaler som skaper størst engasjement
  • Hvor kundene er, geografisk sett

Organisk søk og SEO

Det å være godt synlig i google sin søkemotor er noe som er viktig for enhver bedrift. For Amnesty er det viktig å være synlige på google slik at potensielle kunder kan bli bevisst over Amnesty og deres saker, og dermed eventuelt kunne gi donasjoner. Begrepet SEO står for søkemotoroptimalisering, som vil si at man gjør tiltak slik at søkemotoren vil se på din nettside som mest relevant dersom en person søker opp eksempelvis informasjon og produkter som du tilbyr. Man kan enten betale for en annonseplass på google som gjør at man havner øverst på søk som er relevante, eller så kan man benytte seg av organisk søk som er gratis. Organisk søk oppnås ved at man personer får opp din nettside når de søker opp ting som er relevant for din bedrift, uten at det står «annonse» ved siden av. Under vil du se et eksempel på organisk søk på noe som er relevant for Amnesty Norge.

Skjermdump fra Google

//Henrik

Kilder:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *