Hvordan sette opp en kampanje med Google Ads – 10 enkle steg

Har du for eksempel nettopp startet en ny bedrift og skal annonsere for den, vil du kanskje være interessert i hvordan du kan sette opp en kampanje ved bruk av Google Ads. I dette blogginnlegget vil jeg derfor vise hvordan man kan sette opp en kampanje på Google Ads ved hjelp av 10 enkle steg. Før du kan gå i gang med disse 10 stegene må du allerede ha laget en konto på Google Analytics og koblet denne opp til nettsiden din. I dette «How to-innlegget» vil jeg bruke denne bloggen som eksempel.

Steg 1:

Det første steget er å velge hovedmålet ditt med annonseringen. Her vil du bli møtt med tre valgmuligheter, og du velger selv hvilken som passer best for deg og din bedrift. Når du har gjort dette så trykker du på «Neste-knappen».

Skjermdump

Steg 2:

Når du har valgt hovedmålet med annonseringen er det neste steget å oppgi bedriftsnavnet ditt. Når du har gjort dette, er det bare å trykke på «neste».

Skjermdump

Steg 3:

Det tredje steget er å skrive inn nettsideadressen til bedriften din. Dette vil være nettsiden folk blir sendt til når de klikker seg inn på annonsen din. Når du har lagt inn dette er det bare å trykke på «neste».

Skjermdump

Etter at du har lagt inn nettsiden din og trykket på «neste» vil det dukke opp en side som viser hvilken side man kommer inn på dersom man trykker på annonsen, samt hvordan den vil bli seende ut. Her får du se hvordan det vil bli seende ut på både mobil og datamaskin. Trykk deretter på «neste».

Skjermdump

Steg 4:

Det fjerde steget vil være å knytte din Google Ads konto til Google Analytics kontoen din. Jeg har allerede gjort dette da vi startet med bloggen, så da vil dette steget se slik ut:

Skjermdump

Når du har gjort dette, trykk «neste».

Steg 5:

Steg fem går ut på at man skriver inn annonsetekst. Det er dette som fanger interessen til eventuelle kunder, så skriv derfor noe som skaper nysgjerrighet. Her kan du også velge å «huke av» for at det skal vises en «ringe-mulighet» til bedriften din. Når du er fornøyd med annonseteksten din, trykk «neste».

Skjermdump

Steg 6:

Det neste steget etter at du har skrevet inn annonseteksten din, er å legge til søkeord som passer til din annonse og nettsted. Det er lurt at søkeordene du legger inn her samsvarer med det du skrev i annonseteksten. Her kan du både skrive inn egne søkeord samt at Google kommer med foreslåtte søkeordtemaer. Når dette er gjort, trykk på «neste».

Skjermdump

Steg 7:

Det syvende steget vil være at man velger hvor annonsen til bedriften deres annonseres geografisk. Når du har valgt dette så trykk på «neste».

Skjermdump

Steg 8:

Det åttende steget vil være å velge et budsjett som passer deg og din bedrift best. Når man annonserer på Google vil dette foregå med en «Pay-Per-Click» modell. Det vil si at du betaler for hvert klikk på annonsen og ikke for at annonsen skal synes. På denne siden kommer Google med forslag til budsjett alternativ, samt at du kan angi ditt eget budsjett. Når du har valgt dette, trykk på «neste».

Skjermdump

Steg 9:

Steg 9 går ut på at man får en oversikt over hvordan kampanjen din vil bli seende ut og man kan gjøre eventuelle endringer dersom man ønsker det, og tilslutt godkjenne det. Når du har sett over kampanjen og er fornøyd er det bare å trykke på «neste».

Skjermdump

Steg 10:

Det tiende og siste steget er å legge inn betalingsopplysningene og bekrefte disse. Når du har gjort dette gjenstår det bare å trykke på «send-knappen».

Skjermdump

Det er kun disse 10 stegene som må til for å sette opp din helt egen Google Ads kampanje, håper det var til hjelp.

//Henrik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *