Refleksjonsnotat fra første del

Bildet er tatt av Mediamodifier fra Pixabay

Da er første av fire bolker kommet til en ende. Vår foreleser Arne Krokan har fra første forelesning snakket om ulike elementer innenfor Digital økonomi, noe som har vært både spennende og lærerikt. Dette innlegget vil derfor være et refleksjonsnotat hvor jeg vil skrive litt om hva vi har lært hittil, hva konsekvensene av det vi har lært om kan bli og hvilke temaer jeg har syntes vært ekstra spennende.

Hva har vi lært til nå?

I faget «digital økonomi» som går under valgemnet «Digital markedsføring» har vil lært om blant annet plattformer, kunstig intelligens og blokkjeder. Krokan har gjennom sin del snakket om flere ulike digitale plattformer. Han har blant annet nevnt Facebook, Vipps og Finn som noen eksempler på digitale plattformer. I de første forelesningene var det ofte Marianne Hagelia som startet med å snakke om studieteknikker og hvordan man skal kilde bilder på korrekt måte. Da vi startet dette semesteret tenkte jeg litt på hva jeg tenkte digital markedsføring gikk ut på, og jeg har lært at det er ekstremt mye mer enn hva jeg antok. Vi har og lært mye om ulike muliggjørende teknologier, og det er her jeg fant en ekstra interesse for kunstig intelligens.

Konsekvenser ved bruk av kunstig intelligens

Under forelesningene har Krokan ofte snakket om kunstig intelligens, hvor han har vist til både de positive og negative sidene ved dette.

Når jeg har lest på egenhånd eller hørt på forelesninger om kunstig intelligens, blir det som oftest skrevet om alle de ulike mulighetene kunstig intelligens kan gi oss. Vi ser at blant annet at biler blir mer og mer selvkjørende grunnet bruken av kunstig intelligens. Selv om vi per dags dato ikke har kommet spesielt langt innenfor selvkjørende biler, så ser man at utviklingen er i stadig utvikling.

Selv om kunstig intelligens åpner for muligheter, kan man stadig lese i artikler og forskningsrapporter om at roboter med kunstig intelligens kan løse oppgaver raskere og bedre enn hva ett menneske kan. I tillegg til dette gjør kunstig intelligens at roboter lærer på egenhånd, og man kan dermed tenke at roboter vil ta over for mennesker. En annen konsekvens ved kunstig intelligens er og at tradisjonelle arbeidsoppgaver vil benytte seg av en robot fremfor en person.  

Hva har jeg funnet interessant?

Som jeg nevnte tidligere syntes jeg at forelesningene hvor det ble snakket om kunstig intelligens. Jeg syntes dette var spesielt interessant ettersom det er noe jeg har hørt mye om fra tidligere. Det jeg syntes var interessant var alle mulighetene som kunstig intelligens allerede har gitt, samt hvilke de kan åpne for. For eksempel selvkjørende biler, som jeg har skrevet litt om i et innlegg, er noe jeg synes er meget spennende. Tanken om at man kan sette seg inn i en bil, kjøre til den destinasjonen man skal til, uten å måtte gjøre noe som helst er noe jeg ser frem til.

Til slutt vil jeg si at vi har lært ekstremt mye spennende, samt ting som er relevant til arbeidslivet av Arne Krokan. Nå er det over til neste del under valgemnet «digital markedsføring», som jeg satser på blir like spennende og lærerikt.

-Henrik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *